Thursday, June 28, 2012

Crochet tote bag

 Cara jahit lining Futuregirl Craft


Nama pattern, Catherine wheel stitch. kalau suka, boleh try tutorial dalam bahasa disini

xoxo dinah

Tuesday, June 26, 2012

Granny daisy cushion cover

Sarung bantal kusyen yang kedua.





Happy Crocheting,
Tinunturu d'Dinah

Sunday, June 24, 2012

African flower cushion cover

Tutorial African flower square 👉 right here
Cara join 👉 right here
  



Happy Crocheting,
Tinunturu d'Dinah

Wednesday, June 20, 2012

WIP

Plan, nak kait selimut besar, pattern dan warna dah pilih, tapi tak tau menjadi ke tak 😐 selalunya bila melibatkan projek besar ada saja masalah timbul, benang tak cukup, stok lambat sampai la, semua kerja pun ikut terhenti.  Kadang-kadang mengambil masa berbulan-bulan menunggu. Bila terjadi seperti itu, fikiran pun cepat berubah. Tak jadilah bikin ni..nak buat lain lah.. last-last lain yang dirancang, lain yang menjadi dan itulah saya, cepat berubah fikiran 😂




Happy Crocheting
Tinunturu d'Dinah

Friday, June 15, 2012

African Flower Hexagon

African flower hexagon . 




Cara join hexagon, rujuk disini

Happy Crocheting
xoxo Dinah

Wednesday, June 13, 2012

Sunshine Award

Satu lagi award saya terima dari Learning to write. Thank you so much Jee, I really appreciate it..
10 Perkara yang saya suka..

Binatang : Puppy
Number : 19
Minuman : Coffee
Facebook atau Twitter : Facebook
Saya meminati : Crochet dan menjahit
Pattern : Semua pattern
Memberi atau menerima : dua-dua 
Hari dalam seminggu : Ahad
Bunga : Semua bunga
Country : Sabah, Malaysia

Again, thank you!
Have a nice day!
xoxo dinah


Happy Crocheting

Monday, June 11, 2012

Daisy flower free pattern

Pattern bunga ini yang saya guna sebagai hiasan  👉' round hairclip '.  Tutorial daun boleh refer kat 👉  SINI..

Row 1 : ( red) ch 2,  9 sc 
Row 2 ( yellow) : [ch 4, 4 'double triple crochet' next st, ch 4, sc next st] x 5

Daa..siap sudah


Happy Crocheting
xoxo Dinah

Thursday, June 7, 2012

Crochet granny ripple pattern

Nampaknya buat masa ini order online masih lagi ditutup kerana nak sambung semula beberapa projek yang sudah dimulakan tapi masih menunggu untuk disiapkan. Minta maaf banyak-banyak atas segala kesulitan. Terima kasih daun keladi..:)




Happy Crocheting
xoxo dinah

Monday, June 4, 2012

Clutch Purse dan Bowl

Lama tiada entry baru. Sibuk dengan perayaan, bagaimana pun mengait tetap on, cuma slow sikit.  
 Purse
Dressing table bowl


Happy Crocheting,
Tinunturu d'Dinah
© Crochet Art and Craft 2011-2016